FEEDBACKFORMULIER

Wij waarderen uw feedback!

FEEDBACK
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht

* verplichte velden

Economische prestaties van gemeenten en regio's in kaart gebracht

Belangrijkste inzichten
  • De nieuwe jaargang van het onderzoeksrapport Economische Toplocaties door Bureau Louter is gepubliceerd.
  • Bureau Louter presenteert de monitor sociaal-economische dynamiek. Hiermee wordt de ontwikkeling van de sociaal-economische dynamiek voor gemeenten en regio's gevolgd, aan de hand van 25 indicatoren op het gebied van demografie, economie, woningmarkt, arbeidsmarkt en welvaart.
  • Ook bespreekt Economische toplocaties 2020 de economische prestaties van het midden- en kleinbedrijf. 
  • Verder worden de ranglijsten gepresenteerd voor economische prestaties en economische dynamiek van gemeenten en regio's, en wordt een update gegeven van economische prestaties van 81 binnensteden in Nederland.
Het rapport

Onlangs heeft Bureau Louter, zoals elk jaar, een nieuwe editie van 'Economische Toplocaties' uitgebracht.

In Economische Toplocaties 2020 wordt onder andere de door Bureau Louter ontwikkelde 'monitor sociaal-economische dynamiek' gepresenteerd. Dit instrument volgt de ontwikkeling van de sociaal-economische dynamiek aan de hand van 25 indicatoren op het gebied van demografie, economie, woningmarkt, arbeidsmarkt en welvaart. Niet alleen wordt deze ingezet om ontwikkelingen op gemeentelijk niveau te bepalen, maar ook op regionaal niveau. Met dit instrument kan een visie voor de omgeving worden opgesteld.

Verder is een lijst opgesteld waarop gemeenten gerangschikt worden op basis van hun economische prestaties in het midden- en kleinbedrijf. Door middel van kaarten, figuren en tabellen wordt inzicht gegeven in de (ontwikkeling van) gemeentelijke verschillen op dit gebied in de afgelopen jaren. Dit is een mooie aanvulling op de ranglijst voor economische prestaties van gemeenten en regio's. Ook de ontwikkelingen in economische prestaties van gemeenten en regio's, de economische dynamiek, worden in een ranglijst weergegeven. Daarnaast zijn de gegevens over de economische prestaties van 81 binnensteden in Nederland aangevuld, met data van de afgelopen jaren.

Bezoek hier de website van Bureau Louter voor meer informatie en het volledige rapport.

POWERED BY

powered by